Citroën CX 2000 – 1975 – serie 1

Citroën CX 2000 – 1975

4 cilinder, benzine, enkele carburateur.

kleur blue Lagune

zwart skai dak

RVS bumpers

Rechter buitenspiegel

kaartleeslampje

trekhaak

Moderne Radio – CD Pioneer met Chrome dakantenne

APK juni 2024

Blauwe kenteken platen.

Aantal Pallas kenmerken als chrome belijsting en deurstrips, aluminium kofferbak strip

Deze Citroen CX werd aangeboden als Citroën CX 2400 Pallas. Dat was vreemd dus we gingen eea uitzoeken.

Gezien het produktie jaar, 1975, kon dat dus niet kloppen aangezien er in 1975 enkel 2000 en 2200 motoren door Citroën werden aangeboden.

De bijzondere blauwe kleur komt overeen met produktie jaar 1975, blue lagune, enkel in 1975 geproduceerd.de motor eveneens, het 1985cc metende Citroën blok. De CX is van het type MA serie MC.

Deze CX is begin januari 1976 in Frankrijk verkocht en daar toen voor het eerst op naam gesteld. In 2006 voor het eerst in Nederland op naam gesteld.

Het interieur is met blauwe deurpanelen en mooie blauw stoffen stoelen en bank, uitgevoerd. Achterbank met midden-arm-steun. Gezien haar leeftijd nog in nette staat. Nette zetels en bank zonder scheuren.

Deurpanelen nog redelijk, panelen linksvoor en linksachter hebben een kleine beschadiging. (Evt nieuwe, nette set deurpanelen kunnen bij de CX geleverd worden)

Getinte voorruit met groen-blauwe zonnestroom.

Strakke hemel, nog met balijnen. Gaat dus ook niet hangen.

Werkende electrische ramen voor, achter draairamen.

De blauwe lagune lak glans nog mooi, het dak is uitgevoerd met zwart skai. Wagen ziet er netjes uit. Er zijn enige herstel werkzaamheden aan de onderzijde portieren uitgevoerd. 1 portier, rechtsachter heeft enig kleurverschil (zie de foto’s)

Onderzijde, bodem en chassis zien er nog zeer goed uit, strakke naden, beslist geen laswerk, best bijzonder.

CX start, rijdt en schakelt prima. Het hydrauliek systeem hebben we inmiddels lekvrij gemaakt. Auto komt snel omhoog en houdt de druk goed vast. De veerbollen laten de auto heerlijk comfortabel veren.

CX heeft 4 recente banden met ruim profiel, voor Michelin, achter 2 knappe Firestones. Velgen voorzien van 4 Pallas wieldoppen.

We hebben deze typische jaren 70 CX gereinigd, een onderhoudsbeurt uitgevoerd en het hydrauliek systeem voorzien van nieuwe LHM vloeistof. Nieuwe motorolie, LHM olie, nieuw luchtfilter en benzine filter. CX heeft goede bougiekabels en bougies.

Bijzondere CX met een Prestige uitstraling door het extra aangebrachte chroom/RVS en het zwarte vinyl dak en natuurlijk de kleur, Blue Lagune (1975)

€7.950,-

4 extra gave deurpanelen kunnen bij deze CX worden geleverd.Reacties zijn gesloten.